Likérové špice
Likérové špice so stužovačmi šľahačky Liana
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- PIŠKÓTY:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej peny primiešame Universal mix a Zlatý krém. Na záver zľahka pridáme tuhý sneh. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme kruhy podľa požadovanej veľkosti likérových špicov na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 180 °C 10 - 12 minút. Piškóty necháme vychladnúť.
- ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
Čokoládu a tuk zahrejeme v mikrovlnnej rúre na cca 1 minútu. Dobre premiešame. Povrch upečených a vychladnutých piškót ponoríme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
- ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
Šľahačku krátko prešľaháme do polotuha. V 100 ml vody rozmiešame Stabilizátor - stužovač šľahačky čokoláda. Ihneď všľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky.
- Čokoládový krém dáme do cukrárskeho vrecka s likérovou špičkou a dávkujeme na piškóty. Necháme 15 minút v chladničke. Medzitým pripravíme likérovú plnku.
- LIKÉROVÁ PLNKA:
Stabilizátor - stužovač šľahačky vaječný likér vsypeme do mlieka, prešľaháme, pridáme 2 KL Šľahačkové potešenie a krátko prešľaháme.
- Špice vyberieme z chladničky a do otvorov, ktoré nám vznikli dávkujeme likérovú plnku. Uzavrieme čokoládovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Necháme stuhnúť v chladničke 15 minút.
- Stuhnuté špice ponoríme do pohára s čokoládovou polevou a necháme ešte zatuhnúť.
- Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme Universal mix za hladkú múku alebo použijeme piškóty z obchodu.