Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept)

Autor receptu: janger

Tieto lievance chutia vyborne! Recept mam z knihy Recepty zo Zivota. Trosku som si ho prisposobila.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si potrebne suroviny. Ovsene vlocky nechame zmaknut v teplom mlieku. Jablka postruhame, ja som ich struhala aj so supkou.
  2. Do vlociek (s mliekom) pridame zltky, cukor, skoricu, muku, struhanku, sol, postruhane jablka a vanilkovu aromu. Dobre to zamiesame vareskou a mozeme zacat piect na rozpalenom oleji.
  3. Opecieme pekne do zlatista.
  4. Na tanieriku posypeme praskovym cukrom. Ja som poliala aj cukrovym sirupom, ale to nemusi byt. Vyslo mi 20 kuskov.
  5. Tip: Moze sa to pouzit aj ako dezert. Na kazdy, este teply lievanec dame kopcek vanilkovej zmrzliny. Je to vyborne.