Lievance z ovsených vločiek a jabĺk (fotorecept)
Autor receptu: janger
Tieto lievance chutia vyborne! Recept mam z knihy Recepty zo Zivota. Trosku som si ho prisposobila.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si potrebne suroviny. Ovsene vlocky nechame zmaknut v teplom mlieku. Jablka postruhame, ja som ich struhala aj so supkou.
- Do vlociek (s mliekom) pridame zltky, cukor, skoricu, muku, struhanku, sol, postruhane jablka a vanilkovu aromu. Dobre to zamiesame vareskou a mozeme zacat piect na rozpalenom oleji.
- Opecieme pekne do zlatista.
- Na tanieriku posypeme praskovym cukrom. Ja som poliala aj cukrovym sirupom, ale to nemusi byt. Vyslo mi 20 kuskov.
- Tip: Moze sa to pouzit aj ako dezert. Na kazdy, este teply lievanec dame kopcek vanilkovej zmrzliny. Je to vyborne.