Bravčové líčka
Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
170 minút príprava |
Postup- Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej strany. Obalíme v hladkej múke a opečieme na
horúcej masti. Opečené líčka vyberieme a odložíme nabok. Do masti vložíme nakrájanú cibuľu, 500 g koreňovej zeleniny a restujeme dotmava. Počas restovania osolíme a okoreníme, nakoniec pridáme pretlak a krátko restujeme,
zalejeme pivom. Do takto pripraveného základu vložíme opečené líčka,
tymian a 100 g sušených sliviek. Môžeme pridať kožu z údenej slaniny. Prikryjeme
a pomaly dusíme asi 1,5 hodiny, občas podlejeme vodou.
- Hrach dáme variť do osolenej vody, keď je uvarený, scedíme ho (trochu
vody odložíme bokom), pridáme maslo a rozmixujeme dohladka. Ak by bola
kaša hustá, pridáme vodu z hrachu. Krúpy urestujeme na masti. 500 g koreňovej
zeleniny pokrájame na malé kocky a spolu
s cibuľou opečieme, osolíme, okoreníme a zmiešame s krúpami. Zalejeme
horúcou vodou a dusíme asi 25 minút.
- Keď sú líčka udusené domäkka, vyberieme ich zo základu a uložíme na
teplé miesto, zeleninový základ spolu s omáčkou rozmixujeme a podľa
potreby dochutíme soľou a korením. Odoberieme časť omáčky a vložíme do
nej 50 g sušených sliviek, ktoré krátko macerujeme.
- Naspodok taniera nanesieme
hrachové pyré, na ktoré navrstvíme zeleninové krúpy, líčka a prelejeme
omáčkou, dozdobíme slivkami, nasekanou vňaťou a fritovanou cibuľkou.
|