Levanduľový sirup
Levanduľový sirup s mätou a červenými ríbezľami
Autor receptu: redakcia
3 l porcie |
30 (+ lúhovanie) minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup- Vodu prevaríme a necháme ju úplne vychladnúť. Levanduľu aj mätu umyjeme a necháme vysušiť na mriežke. Kvety levandule a lístky mäty pridáme do studenej vody. Odšťavíme citrusy, šťavu pridáme do vody s bylinkami, premiešame varechou a necháme na chladnom mieste lúhovať 24 hodín.
- Sirup precedíme do väčšieho hrnca.
- Červené ríbezle umyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme a cez gázu vyžmýkame do sirupu. Pridáme cukor, kyselinu citrónovú a povaríme 7 minút.
- Fľaše aj uzávery vysterilizujeme a plníme do nich ešte vriaci sirup, ihneď uzavrieme a položíme na 10 minút vodorovne na stôl, aby sa sirup dotýkal uzáverov.
- Skladujeme na chladnom mieste
a spotrebujeme do niekoľkých týždňov.
|