Levanduľový marhuľový lekvár (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične...s levanduľou...

5
porcií
24 hod. minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marhule som vytriedila, umyla a pokrájala ma menšie kúsky..zasypala som ich cukrom..na 1 kg. ovocia pridávam 500g. cukru.. nechala som presladzovať 24.hod. občas som všetko premiešala, aby sa cukor roztopil..
  2. po 24.hod. som preliala marhule do hrnca..na menšom plameni som na začiatku nechala pomaly odparovať..občas som pomiešala..
  3. keď začal lekvár hustnúť, pridala som štavu z jedného citrónu a vanilkový cukor...miešala som už potom stále..urobila som skúšku na tanieriku..
  4. keď ma začal lekvár ostrelovať svojimi horúcimi ďobkami, znížila som teplo a pripravila som si vysterilizované poháre na plnenie..
  5. do každého pohárika som vložila jeden kvet levandule aj so stopkou a listami..táto aróma ochutí celý lekvár..
  6. naplnila som poháre, vložila levanduľu, poháre som zatvorila, obrátila hore dnom na 10 min. potom som ich obrátila a nechala vychladnúť..prajem vám dobrú chuť..