Zapekaná zelenina

Letný mišmaš

Autor receptu: conscientia

Tento rok nás zaskočil. Máme nadúrodu zdravých paradajok, cukiet i ačkokčí. A pretože nikto netrval na mäsitom základe, tak som sa spontánne rozhodla pre tento variant.

Suroviny

Postup

  1. *Ačokču rozpitvem podľa veku: občas sa dajú použiť strúčiky celé, občas len "vrchný obal." Cuketu som mala mladú po ruke, nuž som ju nechala i s kožkou, len som ju vydlabala - rovnako ako patizón i Hokkaido tekvicu. Nakrájala som ich na menšie časti, snáď je to vidno na fotografii, a rozhodila som ich po plechu vystlanom backpapierom.
  2. Paradajky som nakrájala na štvrtinky a v miske som si zamiešala mix bazalkového pesta, ktoré robím podľa https://varecha.pravda.sk/recepty/bazalkove-pesto-fotorecept/19117-recept.html a olivového oleja - asi jeden decák. (Ak dva plechy, tak dva decáky.)
  3. Na kúsky nakrájané cukety, Hokkaidá, paradajky a patizóny, ačokče i papriky a cibuľku som pokvapkala pestom, osolila a okorenila. Mám rada kapary, takže zmes občas posypem...kaparmi.
  4. A pečiem. Ja na 200-vke v elektrorúre, najmä pokiaľ som schopná pichnúť vidličkou do tej Hokkaido tekvice. Cca dvadsať minút na cca 200 stupňoch.