Lenivý zákusok

Autor receptu: lenka1503

Každú nedelu musím mať zákusok/koláč a veru občas sa mi nechce piecť. Ale keď nenapečiem tak všetci hladame, alebo ideme kúpiť do cukrárne, lebo v nedelu to proste chýba ked neni :) a tento zákusok vzikol práve v jednu lenivú nedelu ked sa mi nechcelo piecť, chcela som niečo rýchle spraviť tak som si to proste vymyslela a dopadlo to dobre :)

20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Sú dve možnosti. Buď spravíte jeden korpus a potom ho prerežete na polovicu, alebo spravíte dva korpusy. Ja robím tú druhú možnosť.
  2. Keď robíte dva korpusy tak každý zvlášť. Na jeden korpus potrebujeme 3 vajíčka. Oddelíte žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšlaháme do peny s 3PL práškového cukru. Potom pridáme 3PL múky a pól balíka kypriaceho prášku. Nakoniec opatrne primiešame aj tuhý sneh z 3 bielkov.
  3. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme pri 170 °C asi 20 minút. Takýmto spôsobom spravíme aj druhý korpus a oba necháme vychladnúť.
  4. Medzitým ako chladnú si pripravíme plnku. Práškový krém dáme do misky, pridáme cukor a mlieko a šľahačom vyšlaháme dotuha. (Alebo pripravíme podľa návodu na obale). Ja používam tento krém v prášku.
  5. Jeden vychladnutý korpus potrieme vanilkovým krémom (necháme si trochu krému na potretie bokov a vrchu koláča) a naň poukladáme jahody. Netreba natesno vedľa sebe. Celé to opatrne prikryjeme druhým plátom korpusu.
  6. Vrch a boky koláča jemne potrieme krémom a vrch ešte potrieme roztopenou čokoládou. Môžeme ozdobiť jahodami alebo cukrovým zdobením.