Paradajkový pretlak

Lenivý paradajkový pretlak (fotorecept)

Autor receptu: soniatko

Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho.

Suroviny

Postup

  1. Dobre umyté prezreté paradajky nakrájame a vložíme do tlakového hrnca.
  2. V tlaku varíme 10 minút.
  3. Pozor!!! Paradajky po otvorení hrnca nemiešať!!! A teraz to príde - prebytočnú vodu odoberieme naberačkou. Týmto si ušetrím kopu času pri odváraní na požadovanú hustotu.
  4. Ponorným mixérom paradajky rozmixujem a následne prepasírujem. Privediem k varu, 2-3 minútky povarím a hneď plním do fliaš. Uzavreté naplnené fľaše otočím hore dnom a nechám vychladnúť.
  5. Cely proces mi takto zaberie vrátane umývania maximálne hodinku.