Paradajkový pretlak
Lenivý paradajkový pretlak (fotorecept)
Autor receptu: soniatko
Pri úžasnej úrode paradajok je
varenie pretlaku nekonečný príbeh.
Ja ho už roky robím takto
jednoducho.
Postup
- Dobre umyté prezreté paradajky nakrájame a vložíme do tlakového hrnca.
- V tlaku varíme 10 minút.
- Pozor!!! Paradajky po otvorení hrnca nemiešať!!! A teraz to príde - prebytočnú vodu odoberieme naberačkou. Týmto si ušetrím kopu času pri odváraní na požadovanú hustotu.
- Ponorným mixérom paradajky rozmixujem a následne prepasírujem. Privediem k varu, 2-3 minútky povarím a hneď plním do fliaš. Uzavreté naplnené fľaše otočím hore dnom a nechám vychladnúť.
- Cely proces mi takto zaberie vrátane umývania maximálne hodinku.