Lekvárový zákusok

Lekvárové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jeden zákusok ako spomienka na moje detstvo a našu mamičku.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si najprv cestá. Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Zmiešala som múku s práškom do pečiva a sódou. Preosievala som k vajcovému základu na 3x a opatrne z ľahka vmiešala vareškou do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalšie.
  3. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Piekli sa 10 min. Pokiaľ boli korpusy teplé, stiahla som kožu. Nechala som chladiť na mriežke.
  4. Ďalej jednoduché. Natrieť džemom, ľubovoľným lekvárom. Vrch posypať práškovým cukrom a ku kávičke ako stvorené. Ja som sa trošku pohrala s džemom. V pol deci vody som rozmiešala 1 PL karamelového pudingu a pridala som ho k džemu a len tak trošku prešiel varom, aby zhustla celá hmota. Chcela som iba docieliť to, aby bol džem viditeľný. Horúcim džemom som natrela prvý korpus.
  5. Položila som na džem druhý korpus a natrela som ho horúcim džemom.
  6. A robím to vždy pri rezoch, že na vrch položím papier na pečenie a na to uložím 3 kg múky a nechám do druhého dňa takto v chladničke. Teraz mám čas rozmýšľať, ako upravím na záver vrch zákuskov. Vždy sa rozhodujem až vtedy, keď upravím horúcim nožom boky koláča.
  7. Ráno som upravila horúcim nožom boky.
  8. Poliala čokoládovou polevou. Zubkatou stierkou som urobila vlnky. Dala som stuhnúť do chladničky.
  9. Horúcim nožom krájala rezy.