Lego torta (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Švagrina ma poprosila či by som jej synčekovi upiekla lego tortu. S radosťou som súhlasila. Tešila som sa lebo som mohla vyskúšať niečo nové :))) Vymyslela som to takto keďže švagina mi nechala voľnú ruku v tvare torty. Dúfam že sa synovec potešil :)))

40
porcií
240 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, kakao zamiešame do žĺtkovej zmesi. Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 190°C za 45 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Najprv som piekla zo 7 vajec (ktoré som po vypadnutí vodorovne prekrojila) a potom zo 4 vajec. Tak som dostala 3 korpusy.
  2. Vyšľaháme maslo a pridáme salko (uvarené deň vopred), dobre vyšľaháme.
  3. Krém navrstvime na korpus.
  4. Tortu dáme do chladničky stuhnúť, aby sa dobre krájala.
  5. Na tortu priložíme šablónu, ktorú sme spravili z novín aby sme šetrili trošku aj naše životné prostredie :)))
  6. Podľa šablóny si vyrežeme tortu. Krém pod poťah si urobíme nasledovne: bielu čokoládu necháme roztopiť, maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutú čokoládu a dobre vyšľaháme.
  7. Čokoládovo maslovým krémom natrieme boky i vrch torty, dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Poťahovaciu hmotu vyvaľkame a takto poťahujeme jednotlivé diely torty. (Musím vám napísať bola to riadna babračka, ale výsledok stojí zato :))) ).
  9. Takto pekne zahladíme a zbytky odrežeme.
  10. A tu je už celá torta potiahnutá s rôznymi farbami.
  11. Vykrojené kusy tiež môžeme potiahnúť, aby sa všetko použilo :)))