Leek and Potato - pórová polievka

Autor receptu: mardo

Mam ju strasne rad, je jednoducha a nenarocna. A chutiiii! ;-)

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokial nemame vyvar, zacneme nim. Myslim ze medzi mojimi receptami je, pokial niekto nevie ako, pozrite recept a urobte ho. Priprava tejto skvelej polievky je jednoducha. Pór, cibulu, cesnak a zemiaky umyjeme a nakrajame. por na kolieska, cibulu a cesnak klasicky a zemiaky na kocky. V hrnci zahrejeme olej a trosku masla na spravnu teplotu a zacneme cibulkou a cesnakom. Restujeme pokial cibula nechyti spravnu farbu a potom uz pridavame por a zemiaky. Restujeme zhruba pat minut pokial por nezmakne, takpovediac.
  2. Vsetko osolime a okorenime a zalejeme vyvarom. Plyn dame na nizsiu teplotu a varime do zmaknutia zemiakov. Potom polievku odstavime na urcity cas jednu a tretinu prepasirujeme, alebo ak mate rucny pomorny mixer tak mozte pouzit aj ten. Teraz prichadza finale v podobe smotany. Nad miernym plamenom pomaly vlejeme do polievky a premiesame. Osolime a okorenime znovu, podla chuti. Polievku mame hotovu.
  3. Ako ozdobu, takpovediac, som zvolil zemiaky v podobe domacich chipsov, orestovanu cibulu a mrkvu nakrajanu na juliany, pasiky. Prijemne doplnia konecnu podobu polievky. Prajem Vam dobru chut a ospravedlnujem sa za dlhe mlcanie ;-)
  4. Takto to mozte pekne skombinovat.
  5. Je to uz len na Vas.