Lečo

Lečo s ačokčou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky.* Konzumujú sa malé plody do 4 cm surové, väčšie plody sa tepelne spracujú na všetky spôsoby, ako by ste použili papriky. Netreba ich nechávať zbytočne prerastať, aby sa dali zjesť surové, pred tepelnou úpravou je potrebné z väčšej ačokče semená vybrať, sú tvrdé. Ačokču pestujem na záhrade už roky, ak máte záhradku, vrelo doporučujem. Chce to iba vytiahnuť sieť do výšky a v prípade sucha polievať.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ačokču nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na oleji dosvetla orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej na kolieska nakrájanú klobásu a orestujeme.
  3. K tomuto základu pridáme ačokču, osolíme a za občasného premiešania na slabom plameni restujeme asi 5 minút.
  4. Pridáme nakrájané paradajky a zakryté dusíme 10-15 minút.
  5. Vajcia rozklepneme k zelenine a za stáleho miešania necháme stuhnúť.
  6. Podávame s chlebom.