Lečo na zimu
Autor receptu: edlis
Ako robieva moja maminka a tak robievam aj ja. Roky rokúce len týmto spôsobom zavárame lečo na zimu. Keď
rýchlo treba niečo pod zub, nemá to chybu.
10 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu dôkladne umyjeme, papriku nakrájame na pásiky, paradajky obaríme vriacou vodou, následne ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu tiež na kocky.
- Do veľkého hrnca dáme olej (0,8 l) a opražíme cibuľu. Pridáme papriku a paradajky. Povaríme, dochutíme soľou.
- Keď je zelenina uvarená, plníme do čistých, suchých fliaš. Zalajeme 1 PL oleja. Fľaše poriadne uzavrieme a dáme do suchého dunstu - uzavreté fľašky zabalíme do deky, alebo do hocičoho, čo udrží dlho teplo a necháme ich tam, kým vychladnú.