Lečo na zimu

Autor receptu: edlis

Ako robieva moja maminka a tak robievam aj ja. Roky rokúce len týmto spôsobom zavárame lečo na zimu. Keď rýchlo treba niečo pod zub, nemá to chybu.

10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu dôkladne umyjeme, papriku nakrájame na pásiky, paradajky obaríme vriacou vodou, následne ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu tiež na kocky.
  2. Do veľkého hrnca dáme olej (0,8 l) a opražíme cibuľu. Pridáme papriku a paradajky. Povaríme, dochutíme soľou.
  3. Keď je zelenina uvarená, plníme do čistých, suchých fliaš. Zalajeme 1 PL oleja. Fľaše poriadne uzavrieme a dáme do suchého dunstu - uzavreté fľašky zabalíme do deky, alebo do hocičoho, čo udrží dlho teplo a necháme ich tam, kým vychladnú.