Lečo
Lečo na kyslo
Autor receptu: katda
120 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca 3,5 až 3,8 litra.
- Očistíme a nakrájame papriku a cibuľu. Papriku na hrubšie pásiky (tenšie ak chceme mať mäkké lečo). Cibuľku nakrájame taktiež na pásiky (cca tak ako papriku).
- Paradajku si očistíme a nakrájame na mesiačiky. V prípade, ak vám šupky z paradajky v leči vadia, tak ich predtým ešte zbavíme šupky.
- Do dostatočne veľkého hrnca dáme rozohriať 100 ml oleja. Pridáme papriku, ktorú dusíme 5 minút. Neskôr pridáme nakrájanú cibuľu a všetko spolu dusíme ešte 10 minút. Zmes zároveň často miešame, aby neprihorela.
- Pridáme nakrájané paradajky. Premiešame a môžeme pridať cukor, soľ, ocot, pretlak a kečup.
- Všetko to za častého miešania varíme dokým sa paradajky nerozpadnú (cca 10 až 15 minút).
- Naplníme fľašky, uzavrieme a môžeme sterilizovať. Sterilizujeme 20 minút, preto by bolo vhodnejšie mať lečo viac chrumkavé, aby sa úplne nerozvarilo.
|