Lečo môjho otca (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Prvá polovica ľudí ktorí sa na toto pozrie povie: Aké hrozné! a druhá povie: Aké nezdravé! a ja a môj otec: Ale aké dobré!!!!

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Náš otecko nemá rád rajčiny, preto mu mama robievala lečo bez rajčín. Na jeho výrobu potrebujeme len tri suroviny. Jedinou podmienkou je aby paprika bola štipľavá, čím viac tým lepšie.
  2. cibuľu, papriku a slaninu nakrájame, dáme do panvice, všetko naraz, a sprudka opražíme, len toľko aby slanina pustila trochu masti
  3. prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu na minimum a dusíme. Nesolíme, nekoreníme. Takto zelenina vyzerá po jednej hodine, potom odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania a pri nízkej teplote pokračujeme...
  4. takto lečo vyzerá po 1,5 hodine
  5. a takto po dvoch hodinách.
  6. Podávame so Žemličkovým chlebom. Lečo, aspoň to moje je veľmi, veľmi štipľavé, cibuľa skaramelizovaná, slaninka vypečená, šťavička ktorú vytierame chlebíkom priamo s panvice fantastická :-) mňam
  7. Robím si ho raz do roka, ako pripomienku mojej mamy :-)