Lečo môjho otca (fotorecept)
	        Autor receptu: evusik
	         
	        
	        Prvá polovica ľudí ktorí sa na toto pozrie povie: Aké hrozné! a druhá povie: Aké nezdravé! a ja a môj otec: Ale aké dobré!!!!
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Náš otecko nemá rád rajčiny, preto mu mama robievala lečo bez rajčín. Na jeho výrobu potrebujeme len tri suroviny. Jedinou podmienkou je aby paprika bola štipľavá, čím viac tým lepšie.
 - cibuľu, papriku a slaninu nakrájame, dáme do panvice, všetko naraz, a sprudka opražíme, len toľko aby slanina pustila trochu masti
 - prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu na minimum a dusíme. Nesolíme, nekoreníme. Takto zelenina vyzerá po jednej hodine, potom odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania a pri nízkej teplote pokračujeme...
 - takto lečo vyzerá po 1,5 hodine
 - a takto po dvoch hodinách. 
 - Podávame so  Žemličkovým chlebom. Lečo, aspoň to moje je veľmi, veľmi štipľavé, cibuľa skaramelizovaná, slaninka vypečená, šťavička ktorú vytierame chlebíkom priamo s panvice fantastická :-) mňam
 - Robím si ho raz do roka, ako pripomienku mojej mamy :-)