Čokoládový koláč

Lávový koláčik so slaným karamelom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou roztopíme čokoládu a maslo.
  2. Do robota dáme vajcia, cukor a vymiešame dopenista. Potom začneme do zmesi opatrne nalievať roztopenú čokoládu a stále miešame. Pridáme múku, ktorú už len zľahka vmiešame ručne.
  3. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka. Silikónové formy vymastíme maslom a nastriekame do nich cesto až po okraj. Pečieme pri 200 stupňoch asi 8 minút.
  4. Slaný karamel: Do hrnca dáme cukor a roztopíme ho na karamel. Do karamelu pridáme maslo a smotanu, redukujeme, kým nezhustne. Pred koncom osolíme.
  5. Upečené koláčiky opatrne preklopíme na taniere a polejeme slaným karamelom.