Laskonky
Autor receptu: tkatka
Výborný
37 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup- Bielka s kryštálovým cukrom šľahať nad parou do zhustnutia. Keď je cesto vyšľahané ručne pridáme orechy a 100g práškového cukru. Plech vyložíme papierom a cesto pretierame cez šablónu, ktorú potom opatrne berieme, tak aby cesto ostalo na papieri. Šablóna musí byť otočená hladkou stranou na vrch. Sušiť pri 150°C 30 minút.
- Krém:
Z mlieka, z čokoládového pudingu uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšlaháme maslo s 150g práškovým cukrom, potom pridáme puding a vyšľaháme.
Plnku striekame cukrárskym vreckom, kto nemá môže ju dávať lyžicou, cesto prikryjeme druhým cestom a necháme v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa. Ja som ešte zdobila čokoládovou polevou.
|