Laskonky

Autor receptu: tkatka

Výborný

37
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Bielka s kryštálovým cukrom šľahať nad parou do zhustnutia. Keď je cesto vyšľahané ručne pridáme orechy a 100g práškového cukru. Plech vyložíme papierom a cesto pretierame cez šablónu, ktorú potom opatrne berieme, tak aby cesto ostalo na papieri. Šablóna musí byť otočená hladkou stranou na vrch. Sušiť pri 150°C 30 minút.
  2. Krém: Z mlieka, z čokoládového pudingu uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšlaháme maslo s 150g práškovým cukrom, potom pridáme puding a vyšľaháme. Plnku striekame cukrárskym vreckom, kto nemá môže ju dávať lyžicou, cesto prikryjeme druhým cestom a necháme v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa. Ja som ešte zdobila čokoládovou polevou.