Laskonky

Laskonky s karamelovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obľúbený zákusok nielen na svadbu, ale aj na akúkoľvek oslavu, či inú príležitosť.* U nás sa nájde na stole tento víkend... Menšia slávnosť.

20 ks
porcií
50-60 minút
príprava
15-40 minút
na 120/100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vaječné bielky s kryštálovým cukrom a štipkou soli dáme na vodný kúpeľ. Šľaháme mixérom na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút. Vyšľahaný sneh stiahneme z kúpeľa, preložíme do mixéra a šľaháme pokiaľ nevychladne.
  2. Potom do snehu po častiach vmiešame práškový cukor, sneh bude lesklý a tuhý. Varechou vmiešame mleté vlašské orechy.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, položíme naň formu na laskonky a naplníme ju pripraveným orechovým snehovým cestom. Stierkou uhladíme. Rúru predhrejeme na 150 stupňov po vložení do rúry stiahneme na 120 stupňov. Pečieme 15 minút. Po uplynutí času stiahneme na 100 stupňov a sušíme ďalších 35-40 minút.
  4. Takto spracujeme celé orechové snehové cesto. Upečené laskonky necháme vychladnúť.
  5. Suroviny na plnku.
  6. Maslo vymiešame do hladka. V troche mlieka rozhabarkujeme práškový puding, zbytok mlieka s cukrom dáme variť, pridáme rozhabarkovaný puding a uvaríme hustý puding. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding po častiach spojíme s maslom. Cukrárske vrecko s ozdobou špičkou naplníme plnkou.
  7. Laskonky naplníme karamelovým krémom a spájame.
  8. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  9. Pred podávaním ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
  10. A ešte jedna vec... Na pohladenie zraku, tak...
  11. Alebo, tak...