Lasagne

Autor receptu: dalovka

Už dlhšie sme mali chuť na lasagne ako z reštaurácie, tak som trošku prezrela net a stvorila z toho vlastný recept. Výhodou je, že lasagne netreba predvárať. Všetkým veľmi chutili a zjedli sa na posedenie :)

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Začneme samozrejme cibuľkou, ktorú osmažíme do sklovita. Nasleduje mleté mäsko, ktoré rozpracujeme na panvici, pridáme koreniny (MČK, Rasca, Oregano, soľ) a necháme poriadne zatiahnuť.
  2. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme rajčiny pokrájane na menšie kúsky (pôvodne sa pridávaju rajčiny z konzervy, ale keďže som sa potrebovala zbaviť posledných rajčiniek, pridala som samozrejme tie). Ďalej pridáme rajčinový pretlak, množstvo je na vás, podľa toho aké riedke to chcete mať. Ja som ho pridala dost veľa, odporučila by som takých 150 - 200 ml. Dôležitá časť je pridať deci vody, vďaka tomu NETREBA LASAGNE PREDVÁRAŤ, čo veľmi šetrí čas. Prikryjeme a necháme dusiť.
  3. Kým sa nám mäsko dusí, pripravíme si bešamel. Pol kocky malého masielka rozpustíme v menšom kastróliku, pridáme 2 PL hladkej múky a za stáleho miešania vytvoríme kompaktnú hmotu. Pridáme mlieko a neustále miešame. Po chvíľke nasleduje kyslá smotana. Všetko spolu poriadne premiešamie a prilejeme k rajčinovomäsovej omáčke. Necháme všetko spolu ešte prevrieť. (niekto dáva bešamel zvlášť, ale mne sa to takto spolu dost zapáčilo, takže je to na vás :))
  4. Naleduje záverečná časť. Zoberieme si zapekaciu misu (ja mám túto lacnú z Ikei) a začneme vrstviť. Tenká vrstva mäsovej omáčky,na to popritláčame lasagne, ktoré sme kúpili v obchode (cena sa pohybuje medzi 2 az 3 eurami). Mne vyšli 3 kúsky na jedno poschodie, . Na to znova omáčka, lasagne atd. Ako nam to vyjde ponecháme fantázií. Ja som dala hore este vrstvu lasagni a na to len trošička omáčky aby mi to zmäklo, ale ako vidíte na obrázku troška mi konce zhoreli, preto odporúčam dať ako poslednú vrstvu mäsa, hojne to zasypať syrom a šupnúť takto do trúby.