Lasagne s tvarohom a špenátovým pretlakom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mala som doma suroviny na lasagne , tak som si urobila dietny obedík. Mali by sa použiť čerstvé špenátové lístky,ale potrebovala som minúť špenátový pretlak:)

3-4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny na lasagne.
  2. Tvaroh, vajce, soĺ, smotanu rozmiešame.
  3. Špenátový pretlak( už je so smotanou) ochutíme roztlačeným cesnakom a korením.
  4. Cestoviny- lasagne nepredvárame. Bochnikovú formu potrieme olivovým olejom a položíme prvú vrstvu lasagní.
  5. Začíname vrstviť..... na cestoviny dáme špenát... na špenát lasagne.... Všetky plnky majú byť riedke, aby mohli pri pečení vsiaknuť do cestovinových plátkov.
  6. ...potom vrstva tvarohovej náplne so strúhaným syrom..... zas položiť plátok lasagni
  7. Potom zas kladieme špenát. Opakujeme, pokiaľ máme plnky.
  8. Končíme špenátom. Pred pečením dáme navrch kúsky masla, na zjemnenie.
  9. Posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov a pečieme cca 40 minút.
  10. Lasagne sú upečené.
  11. Naservírujeme a môžeme ochutnať. Tieto sú už studené, jedla som to, ako nárez:))))