Lasagne s tvarohom a špenátovým pretlakom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mala som doma suroviny na lasagne , tak som si urobila dietny obedík. Mali by sa použiť čerstvé špenátové lístky,ale potrebovala som minúť špenátový pretlak:)
3-4 porcie |
20 minút príprava |
40-50 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na lasagne.
- Tvaroh, vajce, soĺ, smotanu rozmiešame.
- Špenátový pretlak( už je so smotanou) ochutíme roztlačeným cesnakom a korením.
- Cestoviny- lasagne nepredvárame. Bochnikovú formu potrieme olivovým olejom a položíme prvú vrstvu lasagní.
- Začíname vrstviť..... na cestoviny dáme špenát... na špenát lasagne.... Všetky plnky majú byť riedke, aby mohli pri pečení vsiaknuť do cestovinových plátkov.
- ...potom vrstva tvarohovej náplne so strúhaným syrom..... zas položiť plátok lasagni
- Potom zas kladieme špenát. Opakujeme, pokiaľ máme plnky.
- Končíme špenátom. Pred pečením dáme navrch kúsky masla, na zjemnenie.
- Posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov a pečieme cca 40 minút.
- Lasagne sú upečené.
- Naservírujeme a môžeme ochutnať. Tieto sú už studené, jedla som to, ako nárez:))))