Lasagne s kuracim masom

Autor receptu: jeny9999

Mňamka.. Zachutí aj tým, ktorí už Lasagne jedli, ale neobľúbili si ich, namiesto pomletého mäsa tento recept obsahuje kuracie kúsky.

6-8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracinku si nakrájame na kocky a pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nie moc oregana a bazalky, nakrájanú cibuľu a slaninku. Paradajky si scedíme pokrájame,a pridáme k mäsku. Mäsovú zmes poprášime kari korením a červenou paprikou.Tej dajte kľudne viac.Všetko dôkladne premiešame.
  2. Do paradajkovej šťavy si pridáme 2 malé pretlaky. A ide sa na omáčku. Dáme si zohriať olej,pridáme syrokrém, a miešame a miešame až kým sa nám syr nerozpustí.Používam bambino stihne sa skôr rozpustiť ako pripáliť.Jemne to prášime múkou a ďalej miešame. Zalejeme vriacou vodou a znovu premiešame.No a ako posledné pridáme paradajkovú šťavu zmiešanú s pretlakmi. Premiešame, necháme prevrieť a odstavíme.
  3. Na dno zapekacej misy poukladáme lasagne,mäsovú zmes, zasypeme strúhaným syrom a olivami a vrstvy znovu zopakujeme.Na konci vrstvenia musia na vrchu ostať lasagne. Zalejeme pripravenou omáčkou. A šup s tým do vyhriatej rúry na 180°C. Pečie sa to zhruba 45 minút.