Lasagne po slovensky
Autor receptu: nigella87
Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím takéto papaníčko :)
12 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny... (len tak zhruba, lebo som nevedela čoho budem potrebovať viac a čoho menej)
- Lasagne som si najprv 2 minútky uvarila vo vriacej vode. Potrela som plech olejom a poukladala lasagne a na ne oravskú slaninku...
- .. potom som na to pridala pokrájanú cibuľku a plátky syra..
- Medzitým sm si zmiešala smotanu s bryndzou, pridala som asi 3 lyžičky sušenej pažítky a lyžičku mletého korenia...
- Túto bryndzovú zmes som tenkou vrstvou natrela na lasagne...
- Ďalej som pokračovala vo vrstvách ako v predchádzajúcivh bodoch...
- Posledná vrsva : na lasagne som poukladala nakrájané obdĺžničky slaninky, plátky paradajky, pridala som cibuľku, strúhaný syr eidam a celé som to poliala cestíčkom - vajíčkom vymiešaným s múkou a mliekom.
- A tu sú už upečené :) piekli sa 30 minút na 190 stupňoch.
- Dobrú chuť! Je to sýte jedlo, nič pre dietkárov :) Zapíjajte pohárom vychladeného mliečka :)