Lasagne po slovensky

Autor receptu: nigella87

Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím takéto papaníčko :)

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny... (len tak zhruba, lebo som nevedela čoho budem potrebovať viac a čoho menej)
  2. Lasagne som si najprv 2 minútky uvarila vo vriacej vode. Potrela som plech olejom a poukladala lasagne a na ne oravskú slaninku...
  3. .. potom som na to pridala pokrájanú cibuľku a plátky syra..
  4. Medzitým sm si zmiešala smotanu s bryndzou, pridala som asi 3 lyžičky sušenej pažítky a lyžičku mletého korenia...
  5. Túto bryndzovú zmes som tenkou vrstvou natrela na lasagne...
  6. Ďalej som pokračovala vo vrstvách ako v predchádzajúcivh bodoch...
  7. Posledná vrsva : na lasagne som poukladala nakrájané obdĺžničky slaninky, plátky paradajky, pridala som cibuľku, strúhaný syr eidam a celé som to poliala cestíčkom - vajíčkom vymiešaným s múkou a mliekom.
  8. A tu sú už upečené :) piekli sa 30 minút na 190 stupňoch.
  9. Dobrú chuť! Je to sýte jedlo, nič pre dietkárov :) Zapíjajte pohárom vychladeného mliečka :)