Lasagne mrkvovo-tekvicové
Autor receptu: zuzu1986
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-)
Pôvodný zámer bol však s cukinou, len mi ešte nedorástla v záhrade, tak som použila inú
variantu :-) a zdá sa, že dobrúúúúúú :-) veď posúďťe sami...
6 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 200-250 °C |
Postup
- Urobila som si lasagne, najlepšie sú domáce (múka,vajíčko,soľ,trošku vody). Ale komu sa nechce, môže si kúpiť hotové :-)
- Na kvapke oleja si opražíme cibuľku, pridáme na rezančeky nakrájanú tekvicu a nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a chvíľu dusíme pod pokrievkou. Keď nám zeleninka trošku zmäkne, pridáme cesnak, soľ, čierne a provensálske korenie a ešte chvíľu popražíme.
- Urobíme si bešamel, vmiešame do neho nastrúhaný eidam. Zapekaciu misu natrieme maslom a postupne vrstvíme, najprv cestovinu
- ...potom zeleninku...
- ...a bešamel so syrom.
- Takto až kým nespotrebujeme všetko, počet vrstiev záleží od veľkosti a hĺbky misy. Mne väčšinou vyjdu dve vrstvy plnky a bešamelu a tri vrstvy cestovín. Ale to záleží aj od počtu konzumentov :-))) Poslednú cestovinovú vrstvu posypeme majoránkou, dodá zaujímavú chuť aj vôňu. Pečieme pri 200 - 250 stupňoch približne 15-20 minút, záleží od typu rúry.