Lasagne mrkvovo-tekvicové

Autor receptu: zuzu1986

Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný zámer bol však s cukinou, len mi ešte nedorástla v záhrade, tak som použila inú variantu :-) a zdá sa, že dobrúúúúúú :-) veď posúďťe sami...

6
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200-250 °C

Postup

  1. Urobila som si lasagne, najlepšie sú domáce (múka,vajíčko,soľ,trošku vody). Ale komu sa nechce, môže si kúpiť hotové :-)
  2. Na kvapke oleja si opražíme cibuľku, pridáme na rezančeky nakrájanú tekvicu a nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a chvíľu dusíme pod pokrievkou. Keď nám zeleninka trošku zmäkne, pridáme cesnak, soľ, čierne a provensálske korenie a ešte chvíľu popražíme.
  3. Urobíme si bešamel, vmiešame do neho nastrúhaný eidam. Zapekaciu misu natrieme maslom a postupne vrstvíme, najprv cestovinu
  4. ...potom zeleninku...
  5. ...a bešamel so syrom.
  6. Takto až kým nespotrebujeme všetko, počet vrstiev záleží od veľkosti a hĺbky misy. Mne väčšinou vyjdu dve vrstvy plnky a bešamelu a tri vrstvy cestovín. Ale to záleží aj od počtu konzumentov :-))) Poslednú cestovinovú vrstvu posypeme majoránkou, dodá zaujímavú chuť aj vôňu. Pečieme pri 200 - 250 stupňoch približne 15-20 minút, záleží od typu rúry.