Lasagne bolognese(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem na dovolenkach ale tieto su moje a vrelo odporúčam:-*

9
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1.Očistíme cibuľu nakrajame na drobne kusky. 2.Očistíme mrkvua taktiež nakrajame na male kusky. 3.Očistíme cesnak a prelisujeme 4.Huby nakrájame na platky.
  2. 5.Rozmrazene maso dáme na platňu s olivovým olejom (zvyčajne sa prilieva aj pohár červeneho vína)
  3. 6.Keď ma už maso hnedastu farbu vsypeme ho do misky.
  4. 7.Na už rozálenu plátňu dáme cibuľu a cesnak polejeme olivovým olejom-Pražíme:) 8.Pridáme mrkvu miešame.(5 min. odstup) 9.Pridáme huby a miešame.(5 min. odstup)
  5. 10.Potom to zmiešame spolu s mäsom.
  6. 11.Pridáme paradajkový pretlak. 12.pridáme bravčový stock(5min. potom) 13.Pridáme sušene bylinky 14.Necháme dusiť na miernom plameni(30min.)
  7. 15.Zatiaľ čo sa dusí priravíme bašamelovú omáčku(so syrom) 16.Odstavíme mäso a pridáme nakrajane listky a soľ.
  8. 17.Bašamelku dáme na spod zapekacej dozy nato omáčku s mäsom a potom ukladáme lasagnove cesto. Pridáme ďalšiu vrstvu no naopak najprv maso potom bašamelku. Opakujeme znova. Potrieme syr na vrch a dáme zapiecť.....30-40min.......180stupňov
  9. Moje prvé:) tieto som robila s pomocou švagra teda ked ma učil no a na hlavnej fotke už máte fotku mojich prvých ktoré som robila samučká:)) ina mnamka:)