Ľanový wrap

Autor receptu: iwusha

Originálny recept pochádza z knihy Dr. Davisa - Život bez pšenice. Vhodný je pri bezpšeničnej diéte, keďže namiesto múky sa tu používajú zomleté ľanové semená. Takýmto wrapom môžete nahradiť ten klasický, spravíte tak niečo pre svoje zdravie :)

2
porcie
10 minút
príprava
5-7 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame mleté ľanové semienka, prášok do pečiva, sušený cesnak, mletú papriku a soľ. Následne vmiešame roztopený kokosový olej. Pridáme vajce a vodu, aby vznikla súvislá hmota.
  2. Autor knihy takto vzniknuté cesto rozotiera na vymastený pekáč vhodný do mikrovlnky a pečie ho v nej na vysokom výkone 2 až 3 minúty. Keďže ja takúto nádobu, ktorú by som mohla dať do mikrovlnky, doma nemám, piekla som wrap v rúre (takej miniatúrnej - ale samozrejme dá sa aj v klasickej). Plech som si vyložila papierom na pečenie a to cesto som naň natenko natrela a snažila sa formovať ho do pekného kruhového tvaru. Piekla som pri 220 stupňoch asi 6 minút. Treba si to kontrolovať. Ak sa wrap dá odlepiť z pekáča, resp. papiera na pečenie je hotový. Z tohto množstva som spravila dva wrapy.
  3. Keď už máme wrap hotový, môžeme si ho naplniť čímkoľvek. Ja som použila kari dressing a čerstvú zeleninku.