Lángoše, ktoré si môžem dať aj ja... (fotorecept)

Autor receptu: martamm

Rozmýšľala som včera, čo dnes uvariť a rozhodla som sa pre hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom podľa autora "Redakcia" : ttp://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-na-smotane-a-s-udenym-masom/1276-recept.html. (ďakujem za inšpiráciu). K polievke som mala na chuti dobré langoše. Rozhodla som sa spraviť racio langoše z celozrnnej múky, postup podľa Pusty: http://varecha.pravda.sk/recepty/langose-z-chleboveho-cesta-fotorecept/25623-recept.html (Tiež ďakujem).

4
porcie
15+30 minút
príprava
8 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si suroviny
  2. Z droždia, práškového cukru a trochy vlažného mlieka si pripravíme kvások
  3. Potom dáme do misky trocha odváženej múky, do ktorej sme primiešali soľ (asi 1 KL) a sódu BB. Prilejeme kvások a pridávaním zvyšnej múky a mlieka vymiesime vláčne cesto.
  4. Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť (ja používam misku- kysku, trvá to asi 30 minút). Vykysnuté cesto naolejovanými rukami odoberáme a roztiahneme do tvaru lángošov (mne sa veľmi nepodarili okrúhle, ale to na chuti neubralo). Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, resp. v mojom prípade fóliou a necháme vykysnúť, kým sa nám rozpáli rúra, ktorú sme nastavili na 230 stupňov.
  5. Potom dáme do rozpálenej rúry asi na 4 minúty. Po uplynutí času obrátime a pečieme ďalšie č minúty (sledujeme podľa rúry, mne stačilo). Výsledok ukazuje posledný záber. Pred podávaním potrieme roztlačeným cesnakom, zmiešaným so soľou, trochou oleja a vody, dobrú chuť.