Laksa

Autor receptu: bendix

Nakoľko sa jej hovorí aj polievka 100 surovín, tak je to len jedna z možností. Ak nezoženiete laksa pastu, tak si ju jednoducho vyrobte.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky ingrediencie na laksa pastu dám do mixéra a nahrubo rozmixujem. Koriander a rímsku rascu s troškou soli rozdrvím v mažiari. Na troške oleja osmažím koreniny a našu pastu, niekedy pridám ešte trošku curry pasty a posmažím kým sa uvolní krásna vôňa.
  2. Pridám nakrájanú mrkvu ktorú osmažím, a postupne aj ďalšie suroviny. Samozrejme suroviny si môžte dať podľa vlastnej chuti aj ja to zvyknem obmieňať. Podlejem vodou a po chvíľke aj kokosové mlieko.
  3. V celku opečené tofu nakrájam na kocky a pridám do polievky. Cestoviny uvarím podľa návodu.
  4. Servírujem tak, že na spodok misky dám rezance, zalejeme polievkou, pridáme čerstvý koriander, jarnú cibuľku, kto chce aj chilli papričku dochutíme limetkou a už len dobrú chuť.