Lahodné wafle s černicami a parížskou šľahačkou

Autor receptu: marinas

Keďže milujem wafle, dlho som hľadala recept na to najjemnejšie a najlahodnejšie cesto :) Tento recept a gramáž jednotlivých surovín je mojím mixom troch rôznych receptov :D No zatiaľ mi chutí najviac. Tieto srdiečkové wafle som pripravovala pre priateľa, ktorému napriek tomu, že nie je veľmi na sladké, chutia stále, keď ich pripravujem :) :) Tak dobrú chuť.

4
porcie
25 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V miske spolu zmiešame všetky suché prísady (múku, kypriaci prášok, soľ, vanilkový cukor, soľ, kryštálový cukor). Postupne pridávame olej, žĺtky a mlieko. Na záver do cesta vmiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z bielkov so štipkou soli.
  2. Waflovač necháme zohriať a potrieme olejom, aby boli wafle chrumkavé. Lyžicou (ja osobne uprednostňujem malú naberačku) odoberáme cesto a rozotierame do waflovača. Cesto rozotierame do stredu, aby sa nám pri zatvorení waflovača nevytlačilo von. Pečieme asi 2 minúty.
  3. Šľahačka: Samozrejme môžeme použiť aj šľahačku v spreji, no mne osobne najviac chutí táto... ...Na kocky rozlámanú čokoládu položíme do misky nad vriacu vodu a rozpustíme. Zalejeme ju časťou smotany, premiešame a počkáme, kým sa úplne nerozpustí. Neskôr zmes premiešame a keď je hladká a jemná, dolejeme zvyšnú smotanu a zmes necháme vychladnúť v chladničke. Ak nám už zmes vychladla, premiešame ju mixérom na najnižšom stupni, tak bude šľahačka hustejšia a pevná :)
  4. Nakoniec ňou ozdobíme wafle, pridáme černice, prípadne iné ovocie podľa vlastnej chutí. Dobrú chuť :)