Lahodné wafle s černicami a parížskou šľahačkou
Autor receptu: marinas
Keďže milujem wafle, dlho som hľadala recept na to najjemnejšie a najlahodnejšie cesto :) Tento recept a gramáž
jednotlivých surovín je mojím mixom troch rôznych receptov :D No zatiaľ mi chutí najviac.
Tieto srdiečkové wafle som pripravovala pre priateľa, ktorému napriek tomu, že nie je veľmi na sladké, chutia stále,
keď ich pripravujem :) :) Tak dobrú chuť.
4 porcie |
25 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto:
V miske spolu zmiešame všetky suché prísady (múku, kypriaci prášok, soľ, vanilkový cukor, soľ, kryštálový cukor). Postupne pridávame olej, žĺtky a mlieko. Na záver do cesta vmiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z bielkov so štipkou soli.
- Waflovač necháme zohriať a potrieme olejom, aby boli wafle chrumkavé. Lyžicou (ja osobne uprednostňujem malú naberačku) odoberáme cesto a rozotierame do waflovača.
Cesto rozotierame do stredu, aby sa nám pri zatvorení waflovača nevytlačilo von.
Pečieme asi 2 minúty.
- Šľahačka:
Samozrejme môžeme použiť aj šľahačku v spreji, no mne osobne najviac chutí táto...
...Na kocky rozlámanú čokoládu položíme do misky nad vriacu vodu a rozpustíme. Zalejeme ju časťou smotany, premiešame a počkáme, kým sa úplne nerozpustí.
Neskôr zmes premiešame a keď je hladká a jemná, dolejeme zvyšnú smotanu a zmes necháme vychladnúť v chladničke.
Ak nám už zmes vychladla, premiešame ju mixérom na najnižšom stupni, tak bude šľahačka hustejšia a pevná :)
- Nakoniec ňou ozdobíme wafle, pridáme černice, prípadne iné ovocie podľa vlastnej chutí.
Dobrú chuť :)