Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes
Autor receptu: lovemuffin
Ľahučké tvarohové cesto s malinovým prekvapením vo vnútri... Maximálne lahodný
výsledok! Navyše malinová šťava očisťuje organizmus od toxínov a napomáha tráveniu.
Teda recept dobrý nielen pre chuťové poháriky.
15-20 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Ešte pred pečením si vyberte maslo, vajcia, mlieko a tvaroh z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo. V miske vyšľaháme dopenista maslo a pridávame cukor, vajcia a vanilku. Múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ si zmiešame spolu a pomaly pridávame do cesta. Počas miešania je treba občas zoškrabať strany a dno misy. Nakoniec pridáme tvaroh zriedený s mliekom a vymiešame. Plech si vystelieme papierovými košíčkami a nalejeme do nich cesto.Pečieme 17-20 minút na 200 stupňov, kým nie sú cupcaky nadýchané a jemne zlatisté.
- Necháme ich úplne vychladnúť a zatiaľ si urobíme "malinový gél" ktorým budeme plniť cupcaky. Čerstvé maliny dáme do vysokej nádoby s 2 lyžicami teplej vody, pridáme cukor a poriadne ich rozmixujeme s ponorným mixérom. Vzniknutú kašu prepasírujeme cez sitko, čím sa zbavíme zrniečok. A chutnučký gél je hotový!
- Na plnenie cupcakov som použila sadu zdobičky a vykrajovačky od Tchibo. V podstate si do stredu cupcaku vyhĺbime jamku (s priemerom asi 1-2 cm) tak, že odoberieme trochu cesta z vrchu (môžte použiť aj nožík alebo malú lyžičku), naplníme malinovým gélom a zas prikryjeme vykrojenou čiapočkou. Nebojte sa dať náplne aj viac, lebo cupcaky sú pekne nadýchané.
- Nakoniec si cupcaky ozdobíme kakaovým krémom (maslo vymiešame dopenista na vysokých otáčkach. Pridáme cukor a kakao a miešame do hladka) a čerstvými malinami.