Orechový zákusok

Lahodné kakaovo-orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendové rezy.

23
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kakaové korpusy: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala, preosiala do vaječnej peny a opatrne vmiešala. Nakoniec som do cesta primiešala višňový likér. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Rovnako som pripravila aj druhý kakaový korpus.
  2. Orechový korpus: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosiala do vaječnej peny , napokon som pridala orechy a višňový likér a opatrne všetko premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. V rúre vyhriatej na 180 °C sa piekol 10 minút.
  3. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  4. Krém: Do mlieka som pridala detskú krupicu a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď s rajnicou ponorila do studenej vody a vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a dobre vyšľahala spolu, napokon som primiešala čokoládový likér.
  5. Krém som rozdelila na dve rovnaké časti. Do jednej som pridala mletú kávu a zamiešala.
  6. Do krému s kávou som primiešala aj strúhanú čokoládu.
  7. Na podnos som uložila prvý kakaový korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela biely krém.
  8. Na krém som položila orechový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela kávový krém a položila druhý kakaový korpus. Koláč som uložila do chladničky a po stuhnutí som ho zaťažila a nechala celú noc v chladničke.
  9. Druhý deň som vrchný kakaový korpus natrela horúcim lekvárom, nechala stuhnúť a potom som ho poliala čokoládovou polevou.
  10. Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.