Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s bielou plesňou.
Postup
- Pripravíme si suroviny a zároveň dáme variť cestoviny. Cesnak som použila svoj naložený vo vínovo-olejovo-octovom korenistom náleve.
- Na masle a olivovom oleji speníme 3 pokrájané strúčky cesnaku a pridáme umytý, pokrájaný pór. Popražíme, kým pór mierne zmäkne.
- Pridáme pokrájané rajčiny, chvíľku miešame, netreba veľa, nech si zachovajú sviežu chuť,
- a pridáme na kocky nakrájaný syr s bielou plesňou.
- Podlejeme vodou z cestovín (cca 3 dl) a za stáleho miešania necháme syr roztopiť a omáčku zahustiť. Je to chvíľa. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Vhodila som aj jednu malú chilli papričku.
- A hneď vhodíme celé listy špenátu, ten nepotrebuje veľa, iba nech prejde teplom. Na záver som ešte dochutila 3 na plátky nakrájanými strúčkami naloženého cesnaku, kľudne použite čerstvý.
- Pridáme cestoviny, premiešame a môžeme podávať.
- Podľa chuti dozdobíme hoblinkami syra najlepšie parmazánového typu a pokvapkáme olivovým olejom, dobrú chuť.