Lahodné cestoviny s cesnakom, špenátom, rajčinami a syrom s bielou plesňou (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Veľmi rýchle a chutné cestoviny s baby-špenátom, cherry rajčinami, cesnakom a netradične - syrom s bielou plesňou.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny a zároveň dáme variť cestoviny. Cesnak som použila svoj naložený vo vínovo-olejovo-octovom korenistom náleve.
  2. Na masle a olivovom oleji speníme 3 pokrájané strúčky cesnaku a pridáme umytý, pokrájaný pór. Popražíme, kým pór mierne zmäkne.
  3. Pridáme pokrájané rajčiny, chvíľku miešame, netreba veľa, nech si zachovajú sviežu chuť,
  4. a pridáme na kocky nakrájaný syr s bielou plesňou.
  5. Podlejeme vodou z cestovín (cca 3 dl) a za stáleho miešania necháme syr roztopiť a omáčku zahustiť. Je to chvíľa. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Vhodila som aj jednu malú chilli papričku.
  6. A hneď vhodíme celé listy špenátu, ten nepotrebuje veľa, iba nech prejde teplom. Na záver som ešte dochutila 3 na plátky nakrájanými strúčkami naloženého cesnaku, kľudne použite čerstvý.
  7. Pridáme cestoviny, premiešame a môžeme podávať.
  8. Podľa chuti dozdobíme hoblinkami syra najlepšie parmazánového typu a pokvapkáme olivovým olejom, dobrú chuť.