Ľahký jemný šalát s kozím syrom, baby špenátom, cherry paradajkami a červenou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Milujem kozí syr, zbožňujem jeho úžasnú chuť, kúpila som teraz plnotučný mäkký syr s bielou plesňou na povrchu. Spravila som ľahký šalát osviežujúcej a jemnej chuti zo surovín, ktoré sa harmonicky dopĺňajú. Podávala som s čerstvým pečivom ako samostatné jedlo a bola to ľahká a vynikajúca večera.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baby špenát som odstopkovala, umyla pod prúdom tečúcej vody a nechala som ho na cedníku dobre odkvapkať.
  2. Zatiaľ som pokrájala umyté cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu na polkolieska, ktoré som nerozobrala, ponechala som ich v celku, do jemných šalátov pridávam červenú cibuľu, ktorá je vhodnejšia pre svoju jemnú chuť.
  3. Pripravila som jemný plnotučný syr La Brique de Chévre s bielou plesňou na povrchu, ktorý má úžasne delikátnu a nakrájala som ho na malé kocky o hrane asi 1 cm.
  4. Na veľký tanier som rozložila listy baby špenátu, po ktorom som rozhodila polovičky cherry paradajok, kocky plnotučného kozieho syra s bielou plesňou a položila som polkolieska červenej cibule. Tesne pred podávaním som šalát jemne osolila morskou soľou, poliala citrónovou šťavou a extra panenským olivovým olejom. Podávala som s čerstvo upečeným domácim pečivom rýchlu ľahkú večeru, ktorú si trúfam označiť za úžasnú delikatessu a obom nám fantasticky chutila a bola som veľmi pochválená :-)
  5. Kozí syr je veľmi kvalitný zdravý syr úžasnej a jemnej chuti, môžu ho spokojne konzumovať aj pacienti s intoleranciou laktozy a alergiou na kravskú bielkovinu, chorí s rôznymi zažívacími ťažkosťami a iné diéty, tiež veľmi zoslabnutí a starí ľudia, je výživný a vhodný aj pre deti.. Tento šallát môžu aj diabetici, je fantastickým ľahkým osviežujúcim jedlom, ktorý možno podávať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo aj samostatne ako ľahké jedlo na obed či večeru. Odporúčam vyskúšať a prajem dobrú chuť :-)