Ľahký jemný letný šalát (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V tejto horúčave idú u nás šaláty. Včera sme mali pikantný, dnes sa žiadal ľahký a jemný
šalát. Pripravila som ho z červenej cibule, cherry paradajok, šalátovej uhorky a hlávkového
šalátu so zálievkou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Podávala som ako ľahký obed s
čerstvo upečenou bagetou.
Postup
- Očistila som červenú cibuľu.
- Pokrájala som ju na polmesiačiky. Ostatnú cibuľu mám do iného jedla.
- Pokrájanú červenú cibuľu som dala do misy.
- Listy hlávkového šalátu som umyla pod studenou tečúcou vodou.
- Cherry paradajky som pokrájala na 1/4-tiny a pridala k cibuli.
- Uhorku som pokrájala na polkolieska a pridala do misy.
- Pripravila som si osušený hlávkový šalát,...
- ...ktorý som natrhala na kúsky veľkosti sústa asi 3 cm veľké.
- Prichystala som si citrónovú šťavu a...
- olivový olej.
- V miske som rozšľahala citrónovú šťavu, olivový olej a soľ, zálievku som pridala ku zmesi zeleniny a všetko poriadne premiešala.
- Hotový šalát som podávala s čerstvo upečenou bagetou ako ľahký obed.
Tento ľahký letný šalát je veľmi jemný a úžasne osviežujúci.