Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom

Autor receptu: sweetlaab

Čítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Namiesto krémového syra so zníženým obsahom tuku, použila som maskarpone a ozdobila tortu tiež s granátovým jablkom, okrem pôvodných jahôd. Chuť bola výborná a ľahká. Nutričné hodnoty a kalórie sú vypočítané na Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom

14
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Zmiešajte omrvinky, med a olej. Pridajte mlieko v prípade potreby získať správnu konzistenciu. Natlačte zmes pevne do dna a do polovice po stranách 23 cm tortovej formy.
  2. Zmiešajte tvaroh, mascarpone, múku, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte cukor a žĺtky. Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahané bielky.
  3. Nalejte zmes do omrvinkovej hmoty v tortovrj forme, pečte 40 - 45 minút, alebo do veľmi mierneho hnedasta okolo strán.
  4. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte tortu vychladnúť v rúre po dobu 30 minút, alebo viac.
  5. S kovovou stierkou uvoľnite cheesecake zo strán formy. Odstráňte formu a umiestnite tvarohový koláč na tanier a ozdobte s jahodami a granátovým jablkom. Nalejte na ovocie rozpustenú želatínu a nechajte stuhnúť.