Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom
Autor receptu: sweetlaab
Čítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v
kanadskom
časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Namiesto krémového syra
so
zníženým obsahom tuku, použila som maskarpone a ozdobila tortu tiež s granátovým
jablkom, okrem pôvodných jahôd. Chuť bola výborná a ľahká. Nutričné hodnoty a
kalórie sú vypočítané na Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom
14 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Zmiešajte omrvinky, med a olej. Pridajte mlieko v prípade potreby získať správnu konzistenciu. Natlačte zmes pevne do dna a do polovice po stranách 23 cm tortovej formy.
- Zmiešajte tvaroh, mascarpone, múku, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte cukor a žĺtky. Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahané bielky.
- Nalejte zmes do omrvinkovej hmoty v tortovrj forme, pečte 40 - 45 minút, alebo do veľmi mierneho hnedasta okolo strán.
- Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte tortu vychladnúť v rúre po dobu 30 minút, alebo viac.
- S kovovou stierkou uvoľnite cheesecake zo strán formy. Odstráňte formu a umiestnite tvarohový koláč na tanier a ozdobte s jahodami a granátovým jablkom. Nalejte na ovocie rozpustenú želatínu a nechajte stuhnúť.