Zeleninová polievka

Ľahká guľôčková polievka (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Taká odľahčená farebná polievka s hráškom, cícerom a paprikovými haluškami.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájané na kocky si dáme variť do vody. Pridáme pretlačený cesnak, bobkový list, nové korenie a osolíme. Zemiaky uvaríme domäkka.
  2. Povyberáme korenie a bobkový list a tyčovým mixérom rozmixujeme polievku. Vrátime na oheň a pripravíme haluškové cesto.
  3. Na halušky zmiešame krupicu, dve vajíčka, mletú papriku a štipku soli. Cez haluškár ich nahádžeme do vriacej polievky.
  4. K haluškám pridáme hrášok a počkáme, kým sa halušky uvaria. Pridáme cícer, podľa potreby dochutíme a odstavíme. Nakoniec prisypeme posekanú petržlenovú vňať.