Lacný boršč

Autor receptu: haston

Keď sa vynechá slanina, je to vegetariánske jedlo. Ak sa pridá k receptu aj varené údené mäso, už to nie je také lacné - vyberte si...:-)

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Cviklu (ak treba), mrkvu, petržlen a kaleráb nakrájame na rezance. Spolu s kvasenou kapustou dáme uvariť do slanej vody. Pridáme uvarené, na kocky nakrájané zemiaky (podľa možnosti aspoň s časťou vody - vývaru), rozdrvený cesnak a rascu. Nakoniec vlejeme do polievky cibuľu opraženú na roztopenej nadrobno nakrájanej slaninke.
  2. Pokiaľ sa chceme vyhnúť živočíšnym tukom, na popraženie cibule použijeme olej. Naopak, ak pridávame aj varené údené mäso (i s vývarom), slaninka chuť a vôňu umocní.