Marhuľový koláč
Kysnutý marhuľový koláč s tvarohom a mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Milovníkov kysnutých koláčov poteší tentoraz dobrota s ovocím a
tvarohom.
30 porcií |
30-40 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru, 1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misky, pridáme zvyšok cukru, soľ, kvások a zvyšok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Nakysnutý bochník cesta preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme zvyšok surovín.
- Cesto na pomúčenej doske premiesime, rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech (30x35 cm). Marhule odkôstkujeme, prekrojíme ukladáme na cesto. Tvaroh zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, vajíčkom a nastrúhanou kôrou z citróna. Tvarohovú plnku lyžicou dávame do medzier medzi marhuľami. Pripravíme mrveničku - maslo, múku a cukor zmiešame spolu prstami a namrvíme navrch koláča. Voľné kraje cesta potrieme olejom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 25-30 minút. Dobrú chuť.