Kysnutý makový koláč (fotorecept)
	        Autor receptu: sonulienka
	         
	        
	        Dnes som vyskúšala ďalší recept a chcem sa s Vami oň podeliť.
| 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 200-175 °C  | 
Postup
- Pripravíme si suroviny.
 - Urobíme si kvások-droždie+1 PL med+trocha mlieka. Preosejeme si múku, pridáme trocha soli,cukor,PDP. Všetko ešte spolu dobre premiešame. Dáme si zohriať mlieko, do neho dáme smotanu a vajíčka a dobre zmiešame. Dáme si rozpustiť maslo.
 - Keď máme kvások dala som si do stroja najprv mlieko, potom múku a na koniec kvások. Miešala som 10 minút.
Cesto hotové pripravené na kysnutia.
 - Pokiaľ nám cesto kysne si zomelieme mak a urobíme plnku.
Cesto máme po 1 hodine vykysnuté.
 - Rozdelíme si ho.
 - Vyľkáme si cesto asi 40x20 cm.
 - Naplníme plnkou.
 - Zatočíme a položíme na plech.
 - A tak isto urobíme aj druhé cesto a preložíme ho cez prvé a  spojíme.
 - Takto si spojíme päť kruhov, potrieme vajíčkom a necháme ešte na plechu asi 15 minút. 
Trochu som ich prerezala ako vidíte.
 - Dáme piecť do predhriatej rúry asi 10 minút na 200 stupňov a potom stiahneme teplotu a pečieme na 175 stupňov ešte asi 20-25 minút. Skontrolujte si špajdľou či už je upečené. 
 
 - Ostali mi ešte dve cestá ktoré som chcela vyskúšať nasledovné koláčiky.
Cesto som si rozdelila na tri časti.
Vyvaľkala asi 15x8 cm naplnila plnkou.
 - Zatočila.
 - Prerezala dlhšie od spodu a kratšie od vrchu. Položila na plech, potrela vajíčkom a poskladala takéto koláčiky. Ktoré keď som ich mala všetky hotové som tiež ešte nechala na plechu asi 15 minút a dala upiecť.
Tu sú na plechu pred upečením. 
 - A tu sú už upečené na tácke.
 - A tu obidva na tácke.