Kysnutý kvet s kakaom a makom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Takýto koláčový kvietok ulahodí aj oku.
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- V pekárničke som si dala vymiesiť a vykysnúť cesto.Kto nemá tak klasickým spôsobom.
- Potom cesto na doske prehnetiem a rozdelím na polovicu.Nechám 15 min.podkysnuť.
- potom cesto vyvaľkam na tenko potriem plnkou.Každý má tu svojú obľúbenú.Zrolujem.
- Na rolke odrežem konce,dám ich bokom.
- preložím na plech a celú rolku nastriham.
- začnem prekladať tak,že prvé dva prehnem do ľava a trete vyhnem dohora.Opakujem až do konca.
- V strede ostane dierka a do nej vložím odrezané konce.nechám 15 min postať a upečiem.Potriem vajíčkom.
- Makový kvet,
- kakaový kvet.