Kysnutý kvet s kakaom a makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Takýto koláčový kvietok ulahodí aj oku.

20-25 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. V pekárničke som si dala vymiesiť a vykysnúť cesto.Kto nemá tak klasickým spôsobom.
  2. Potom cesto na doske prehnetiem a rozdelím na polovicu.Nechám 15 min.podkysnuť.
  3. potom cesto vyvaľkam na tenko potriem plnkou.Každý má tu svojú obľúbenú.Zrolujem.
  4. Na rolke odrežem konce,dám ich bokom.
  5. preložím na plech a celú rolku nastriham.
  6. začnem prekladať tak,že prvé dva prehnem do ľava a trete vyhnem dohora.Opakujem až do konca.
  7. V strede ostane dierka a do nej vložím odrezané konce.nechám 15 min postať a upečiem.Potriem vajíčkom.
  8. Makový kvet,
  9. kakaový kvet.