Kysnutý koláč s polevou
Autor receptu: diabambulka
Postup
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1 čajovej lyžičky cukru a droždia. V miske rozmiešajte múku s kváskom, so soľou, zvyškom cukru a maslom. Vypracujte hladké cesto. Nechajte prikryté hodinu kysnúť.
Podľa návodu na obale uvarte puding s mliekom a cukrom.
Poleva :
Zmiešajte kyslú smotanu, žĺtky a vanilkový cukor. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a zľahka zapracujte do smotanovej zmesi.
Vykysnuté cesto ešte raz premieste a na vymastenom ho rozvaľkajte. Z cesta vytvarujte dookola vysoký okraj. Na dno cesta natrite puding a poukladajte polovice sliviek, jahôd alebo iné ovocie podľa vlastného výberu. Na vrch rozotrite smotanový krém. Koláč dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na 35 minút.
Dobrú chuť:-)