Kysnutý koláč
Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
- Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.
- Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
- Nech sa páči.