Kysnutý koláč

Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
  3. Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.
  4. Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
  6. Nech sa páči.