Kysnutý koláč s cibuľou

Autor receptu: soncya

Už som ho dávno nerobila, tak som ho spravila tak, ako ho ľúbime.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do misky vsypeme múku, soľ a premiešame. Urobíme si jamku a do nej odlejeme trochu teplého mlieka, pridáme cukor a droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme podľa potreby mlieko, olej (dávam od oka - jedno rýchle vliatie) a vypracujeme hladké vláčne cesto. Uzatvoríme misku fóliou a necháme kysnúť. Nie je potrebné dlhšie ako 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme zálievku tak, že jogurt zmiešame s vajíčkami, posolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. Cibuľu si pokrájame polkolieska a na slaninke si ju urestujeme. Pridáme papriku, soľ, korenie a trošku podlejeme vodou, ozaj len máličko, aby sa trošku podusila.
  4. Do vymastenej zapekacej misy položíme vyvaľkané vykysnuté cesto, tak aby sme mali vyložené aj okraje. Potrieme pár lyžicami zálievky a obložíme dusenou cibuľou s paprikou. Polejeme zvyšnou zálievkou. Dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 170 stupňov na 25 minút pri hornom aj dolnom teplovzduchu, alebo 30 minút pri 190 stupňoch pri klasickom elektrickom ohreve. Pečieme do ružova. Prajem dobrú chuť.