Kysnutý kapustovo-klobásový závin (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Rodinný recept..

75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. kvások z mlieka a droždia a štipky cukru,použijeme na zamiesenie cesta, ktoré necháme nakysnúť...
  2. medzi tým si urobime plnku,nahakľujeme kapustu...
  3. popražíme slaninku a dáme na ňu pražiť aj kapustu ..
  4. potom pridáme domácu klobásu a všetky ostatné ingrediencie nastrúhané varené zemiaky , varené vajcia a ostatné koreniny...
  5. nakysnuté cesto rozdelíme na dve časti , rozvaľkáme anaplníme plnkou a stočíme,dáme na vymastený plech olejom...
  6. vrch závinov potrieme tiež olejom a dáme piecť...
  7. upečené pripravené na konzum,sú dobré aj za tepla aj za studena,dobrú chuť!