Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou

Autor receptu: sandra

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme trochu osladeného mlieka, zľahka premiešame a necháme vykysnúť. Potom dolejeme zvyšok mlieka, zvyšok cukru, soľ, vajce a rozpustený rastlinný tuk. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, prepicháme ho vidličkou a necháme ešte 15 minút kysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnku tak, že hrušky olúpeme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cesto pokryjeme hruškami a zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali vajcia, žĺtky a krupicový aj vanilkový cukor. Nasekáme si orechy, zmiešame ich s práškovým cukrom a koláč nimi posypeme.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.