Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou
Autor receptu: sandra
8 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme trochu osladeného
mlieka, zľahka premiešame a necháme vykysnúť. Potom dolejeme zvyšok mlieka, zvyšok cukru, soľ, vajce a rozpustený rastlinný tuk. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, prepicháme ho vidličkou a necháme ešte 15 minút kysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku tak, že hrušky olúpeme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cesto pokryjeme hruškami a zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali vajcia, žĺtky a krupicový aj vanilkový cukor. Nasekáme si orechy, zmiešame ich s práškovým cukrom a koláč nimi posypeme.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
|