Kysnuté vrkoče na slano (fotorecept)

Autor receptu: mojack

3 v 1 ... z pobytu pred pár rokmi v Srbsku . Recept má široké využitie pri rôznych príležitostiach.

50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto som dala do pekárničky na chlieb ...tá už veselo mieša...a zatiaľ si pripravím tri náplne. Na oleji si opražím pokrájanú cibuľu, pridám mleté mäso, osolím a okorením a dusím do mäkka.
  2. Na oleji krátko podusím nastúhanú mrkvu.
  3. Tvaroh, nakrájaný špenát a vajíčko
  4. rozmiešam.
  5. Do vychladenej mrkvy zamiešam vajíčko
  6. a tak isto aj do vychladeného mäsa zamiešam jedno vajíčko.
  7. A mám pripravené tri náplne.
  8. Cesto si rozdelím na 9 častí. Najskôr použijem 6 častí cesta.
  9. Rozvaľkám, naplním a stočím do rolády. 2 x mäsovú
  10. tak isto aj 2x tvarohovú
  11. a 2x mrkvovú.
  12. Zoberiem jednu mäsovú, jednu tvarohovú, jednu mrkvovú stočenú roládu a upletiem vrkoč. Mám upletené 2 vrkoče. Jeden na plechu a
  13. druhý vrkoč dala do formy od bisk. chlebika. Potrela som vajíčkom a posypala semienkami.
  14. Dala som to nakysnuť,
  15. Kedže mám v obľube pečenie v pekárničke tak som vymyslela aj pre ňu niečo... Zbytok cesta (3 ks) a náplne využijem práve pre pečenie v pekárničke. Jeden kúsok cesta rozvaľkám a rozdelím na polovicu. Jednu časť položím na spodok nádoby pekárničky.
  16. Polovicou mrkvovej náplne som potrela cesto,
  17. ďalej som stočila roládu mäsovú a tvarohovú, ktorú som rozrezala na polovice. Na mrkve je sú polovičky / 1 x tvarohová a 1 x mäsová/
  18. Ďalej nasledovala posledná časť mrkvovej náplne
  19. a na ňu druhé polovičky rolád. (Bod č. 17)
  20. A to všetko som zakryla kúskom cesta. (Bod č.15) Potrela vajíčkom a posypala semienkami. Program pečenie.
  21. Upečený vrkoč.
  22. Vrkoč z formy
  23. a z pekárničky. Fotky nič moc ..z mobilu.
  24. Po rozrezaní a lepšom fotení,
  25. z formy
  26. a pekárničky.