Kysnuté tvarohové šišky bez miesenia (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Niečo sladké pre labužníkov a aj pre tých, čo neobľubujú miesenie kysnutého cesta...toto je úplne bez miesenia a naviac veľmi chutné..
10-12 porcií |
80 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy som dala tvaroh, cukor,soľ a roztopené maslo, všetko som dobre vymiešala vareškou..pridala som žltky a celé vajce..
- pridala som horúce mlieko..a všetko spolu dobre premiešala opäť iba vareškou..
- do vlažnej hmoty som pomrvila droždie,múku a rum..ja som múku pridala na dva krát, lebo som netušila,koľko mi vojde..nechala som si aj na vrchné posypanie pri kysnutí..
- cesto som vareškou premiešala, aby sa múka spojila s ostatnými surovinami...a poprášila som vrch múkou a dala vykysnúť na teplé miesto na 45.min.takto hala-bala vyzerá povrch cesta...
- cesto sa má po vykysnutí premiesiť, ale nie je to nutné..lenže ja som zrazu zistila, že mi soľ zostala na stole, takže som musela pridať soľ a tým pádom som ho iba premiesila...len tak, aby sa mi soľ dostala všade..dala som ho na pracovnú dosku, poprášila múkou, zakryla kuchynskou útierkou a nechala vykysnúť...
- som sa až prekvapila, že za 15 min. mi cesto opäť vykyslo krásne..
- keď som položila naň ruky, bolo ako placka..pekne som ho rozvaľkala a vykrojila som šišky..
- pokiaľ som všetky vykrojila, tie prvé už mi opäť podkysli a pripravila som si olej s masťou..
- do horúceho tuku som vkladala cesto vrchnou stranou dole, zakryla som pokrievkou a nechala z jednej strany upiecť..
- obrátila a dopiekla bez pokrievky..ukladala som ich na kuchynský papier...to som nestíhala fotiť, lebo som sa bála, že mi cesto prekysne...
- vynikajúce chutné, ľahké a v reze otvor ako v jaskyni...
- prajem vám dobrú chuť..