Kysnuté koláče

Kysnuté rožky s jablkovou a banánovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: niika

Recept na mäkké kysnuté rožky.

15
porcií
80 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie, soľ a cukor rozpustíme v letnom mlieku (nemôže byť horúce!!!). Necháme vzísť kvások. K múke v mise pridáme vykysnutý kvások a olej, všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na cca 40 minút na teplé miesto.
  2. Teraz si pripravíme plnky. Postrúhame si cca 2 očistené jablká, pridáme škoricu a cukor podľa chuti. Banány nakrájame na kocky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a narežeme na obdĺžniky.
  3. Do polovice každého obdĺžnika cesta spravíme zárezy ako na fotografii. Na nenakrojenú časť cesta dáme plnky - Nutellou s banánom a slivkovy lekvár s jablkami so škoricou.
  4. Rožteky rolujeme zhora nadol, aby nakrojená časť bola navrchu. Poukladáme ich na plech vystlaný s papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným žĺtkom a pečieme cca 20-25 minút na 180 °C.
  5. Hotovo :)