Kysnuté koláče s tvarohom, čučoriedkami a čučoriedkovou šľahačkou

Autor receptu: stacy77777

Keďže sa kysnuté koláče u nás robia dosť často, treba občas vymyslieť zmenu plnky alebo posypu....

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, trošky cukru a mlieka si pripravíme kvások. Po vykysnutí vlejeme do múčnej zmesi - múka, cukor, palmarin, soľ, vajíčko - a zamiesime cesto. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3cm. Vykrajujeme kolieska, do každého kolieska zatlačíme pohárom jamku, aby nám plnka nevytekala.
  2. Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, do stredu dáme tvarohovú plnku a na ňu navrstvíme čučoriedky. Môžeme, ale nemusíme posypať posýpkou. Ja som troška posypala, z masla, cukru a polohrubej múky. V rozpise surovín ale neuvádzam, nie je až tak dôležitá.
  3. Dáme piecť. A opäť to moje postupné pečenie, ktoré sa zdá mnohým nezvyčajné: 10minút na 50stupňoch, ďalších 5 na 120stupňoch, až potom na 180 dopiecť do zlatista.
  4. Po vychladnutí koláčiky dozdobíme vyšľahanou šľahačkou, do ktorej sme pridali 3 lyžice šťavy z čučoriedkového kompótu. Snáď sa budú koláčiky niekomu páčiť, tak prajem dobrú chuť....