Kysnutý koláč
	        Kysnuté koláče s tromi plnkami (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Toto sú u nás obľúbené koláče veľkých aj malých.
| 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	35-40 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Múku preosejeme do misy pridáme cukor, soľ, olej, vajíčka, prášok do pečiva a nakoniec kvások z mlieka a droždia. Cesto dobre vypracujeme varechou alebo mixérom. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
 - Medzitým si pripravíme plnky do závinov. Jablká nastrúhame pridáme cukor, škoricu, sušené ovocie a premiešame.
Mak zmiešame s cukrom a lekvárom. Mäkký tvaroh, vanilkový cukor, cukor kryštál podľa chuti, citrónovú kôru a sušené ovocie premiešame spolu.
 - Cesto preložíme na pracovnú dosku, ktorú pomúčime vypracujeme bochník, ktorý rozdelíme na tri rovnaké diely.
 - Každý bochník rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a nanesieme rovnomerne plnku. Zrolujeme a preložíme na plech vymastený maslom. Takto naplníme plnkou aj ďalšie.
 - Hotové záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme trocha na plechu (31 x 40 cm) postáť.
 - Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 35 - 40 minút. Po upečení potrieme olejom ešte za horúca, aby záviny boli dlhšie mäkké, keď vydržia. Po vychladnuti posypeme práškovým cukrom. Tešíme sa z výsledku dobrú chuť, vhodný na toto fašiangové obdobie.