Kysnuté koláče

Kysnuté koláče s lekvárovo-kokosovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné kysnuté koláče, ktoré nielen pekne vyzerajú, ale aj chutia úžasne.* Kombinácia lekváru a kokosu je naozaj veľmi chutná!!! Odporúčam jednoznačne vyskúšať.

12 ks
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Následne pridáme olej, bielok a v 3 dl mlieka napučané droždie. Podľa toho, že ktorá múka ako pije, tak budete potrebovať ešte cca 1/2-1 dl mlieka pri vypracúvaní cesta. Výsledné cesto má byť polomäkké, ale ešte dosť lepivé. Cesto nakoniec pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Kým cesto kysne pripravíme plnku. Zmiešame lekvár s kokosom a necháme, aby zatiaľ trochu napučal, kým cesto kysne. Ja som zvolila jahodový lekvár, lebo ten výborne chutí v kombinácii s kokosom. Ak chcete, dajte iný lekvár, ale nedávajte príliš riedky, ktorý by vám pri pečení vytiekol.
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Najprv ho rozťapkáme a potom vyvaľkáme na tenko do tvaru veľkého obdĺžnika. Cesto napokon pokrájame na 12 kúskov.
  4. Každému kúsku cesta polovicu pozakrajujeme a na druhú polovicu dáme bohato plnku. Cesto uzatvoríme a zľahka zkrútime. Hotové poukladáme na plech s papierom.
  5. Zmiešame si žĺtok s troškou mlieka a koláče ponatierame. Koláče pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 20 minút. Treba si to radšej sledovať a riadiť sa svojou rúrou.
  6. Koláče sa krásne upečú a voňajú úžasne ;-) Upečú sa krásne do červenkasta, lebo sú potreté žĺtkom. Ak chcete, tak ich môžete natrieť za horúca kúskom masla, ale inak to nie je potrebné.
  7. Vychladnuté koláče posypeme podľa chuti práškovým cukrom. Koláče sú veľmi chutné, kombinácia lekváru a kokosu je naozaj fantastická!!! Prajem dobrú chuť !
  8. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube